Αυτό το τεύχος, που φέρει τον τίτλο ''Οι Πύλες της Αντίληψης'', είναι αφιερωμένο στην σχέση Φαντασίας και Πραγματικότητας, με κείμενα των Νίκου Βλαντή, Μάκη Πανώριου, Γιώργου Βαϊλάκη, Α. Γούναρη, Σταμάτη Μαμούτου και Δημήτρη Αργασταρά.
Στο άρθρο μου, με τίτλο ''Το φανταστικό στην λογοτεχνία: από τον Χόφμαν στον Κάφκα'', εξετάζεται η σχέση φαντασίας-πραγματικότητας μέσα από τρία έργα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν (Πριγκίπισσα Μπραμπίλα, Ζάντμαν, Αδελφότητα του Σεραπίωνα), η ανάπτυξη του οραματικού πνεύματος μέσα από το κίνημα των Ρομαντικών, με μία νύξη στον 20ο αιώνα και τα έργα του Κάφκα όπου το αλλόκοτο γίνεται εγγενής συνθήκη του κόσμου μας.
«Υπομονετικέ μου αναγνώστη, πού και πού κατάφερα να συλλάβω και να δώσω μορφή σε κάποιες παραμυθένιες περιπέτειες, τη στιγμή ακριβώς που αυτές οι αιθέριες εικόνες του ερεθισμένου πνεύματος ήταν έτοιμες να χαθούν - όποιος είχε μάτια για κάτι τέτοια, τα έβλεπε πράγματι στην ζωή γι’ αυτό και τα πίστευε. Έτσι, εξακολουθώ να έχω το θάρρος να καταγίνομαι δημόσια με κάθε είδους παράξενα πλάσματα και με αρκετές τρελές εικόνες, να προκαλώ μάλιστα ακόμη και τους πλέον σοβαρούς ανθρώπους σ’ αυτήν την επεισοδιακά πολύχρωμη παρέα. Κι αυτό το θάρρος, πολυαγαπημένε μου αναγνώστη, μην το εκλάβεις ως θράσος αλλά ως μια συγχωρητέα προσπάθεια να σε βγάλω από τη στενότητα της καθημερινότητας και να σε διασκεδάσω, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, σε ένα έδαφος ξένο, το οποίο τελικά αποτελεί τον περιφραγμένο χώρο ενός βασιλείου όπου κυριαρχεί το ανθρώπινο πνεύμα της αληθινής ζωής και ύπαρξης»
- Ε.Τ.Α. Χόφμαν